8 tegn på, at du er endt i et misbrugsforhold

Hvordan ved man, at den eneste ene ikke er manden i ens liv, men snarere inkarnationen af ens værste mareridt? Se nogle af tegnene her.

1. Kompliments-bombardement
En misbruger vil overøse dig med komplimenter om dit udseende, kalde dig det bedste, han nogensinde har mødt og virke overdreven i sin brug af kærlighedserklæringer.

2. Overvågning8 tegn på, at du er endt i et misbrugsforhold
Han vil også ret hurtigt begynde at overvåge din gøren og færden. Holde øje med dig på sociale medier, tjekke din telefon, din kalender og forlange adgang til din dagbog, dine adgangskoder etc.

3. Tosomhed
I begyndelsen af jeres forhold er det dejligt at isolere sig. Men som tiden går, vil du sikkert gerne ud og være sammen med både ham og fx familie og venner. Vær opmærksom på, hvis han konstant vægrer sig ved det, kritiserer dem og forlanger, at det bare skal være jer to.

4. Burde
Hvis han begynder at have en stærk mening om, hvem du bør se, hvordan du bør klæde dig, hvad du bør og ikke bør i det hele taget, skal dine alarmklokker også ringe.

5. Tilladelse
En indikation på et usundt forhold er også, hvis du, som forholdet skrider frem, pludselig skal til at bede om tilladelse til ting, du gerne vil. Fx at gå i fitnesscenteret, se en veninde eller andet, du som en selvfølge har gjort tidligere. Også fordi konsekvensen ellers er vrede, en kold skulder eller et krav om talrige undskyldninger.

6. Dem og os
Når I to pludselig bliver de eneste i verden, der dur, og alle andre – lige fra dine forældre til din bedste, ældste veninde – er fjender, idioter, nassere eller for dumme, er det også et klart signal om, at du skal væk.

7. Jalousi
Selvom du egentlig ikke er jaloux anlagt, vil du pludselig opleve at blive ramt af følelsen. En misbruger vil gå langt for at holde på dig – også se andre kvinder for ’at holde dig til ilden’. Han vil samtidig overbevise dig om, at det ikke betyder noget, og at du er for meget.

8. Skænderier
Endnu et tegn på misbrugsforhold er, hvis I ofte skændes, og skænderiet som regel initieres af ham. Han vil gerne vide, hvor langt han kan få dig til at gå – hvad han kan få dig til under pres. Du vil begynde at indvillige i ting, du ellers aldrig ville have gjort for at undgå konflikten.

Læs mere her: http://www.huffingtonpost.com/entry/early-signs-of-an-abusive-relationship_us_588e6c63e4b06364bb1e2730

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.