Hvad gør dine relationer ved dig?

hvad gør dine relationer?

Måske har du tænkt over det igen og igen? Måske er du slet ikke opmærksom på det? Men vi bliver stærkt påvirkede af de mennesker, vi omgiver os med. Så det er værd at lægge ekstra mærke til, hvad dine relationer gør ved dig.

En god veninde kan være noget af det mest givende at være sammen med. Et familiemedlem noget af det mest drænende – og så er der alle personerne derimellem.

Nogle mennesker får os til at føle os opstemte og fulde af energi. Andre gør os anspændte, ængstelige og aggressive. Og andre igen får os til at føle os trætte, tomme og døde indeni.

Det er ikke altid, vi selv kan vælge, hvem vi vil være sammen med. Fx kan det være nødvendigt at skulle omgås en drænende kollega for at kunne passe sit arbejde. Men hvis vi bliver mere bevidste om, hvad det gør ved os at være sammen med dem, vi omgiver os med, kan vi også blive bedre til at passe på os selv.

Ved du fx, at der er en særlig veninde, der kan virke udmattende og selvcentreret på dig, kan det være værd at undgå hende, hvis du i forvejen er under pres i fx dit arbejdsliv eller på familiefronten. Det er ikke ensbetydende med, at du skal opgive venskabet – for din veninde kan måske give dig noget andet, når du selv har overskud på følelseskontoen.

Det vigtige er at få øje på og blive bevidst om, hvad alle dine relationer gør ved dig, så du ikke udsætter dig selv for en følelsesvampyr, der suger al overskud ud af dig, eller en fjendinde, der konstant får dig til at føle mindreværd eller skyld.

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.