Terapitimen

Terapitimen Jeg mot meg

Nordmændene kan det der med at illustrere eksistentielle kriser og ungdom. Serien Skam kører over de danske tv-skærme med fjerde og sidste sæson. Mere i det skjulte kører den norske dokumentar Terapitimen – og den er absolut seværdig.

I dokumentaren følger vi otte unge, der kæmper med hvert sit problem. De mødes en gang om ugen i gruppeterapi og deler deres udfordringer med hinanden og en psykolog.

Anders lider af ortorexi og har stramme regler for, hvad han skal og ikke må. Malin har uddannet sig til tekstforfatter med lider af en nærmest fobisk præstationsangst og social fobi. Flere af de unge får dagligt angstanfald og føler sig ensomme og isolerede.

Det er nøgent og afslørende og samtidig rørende. De unge har det rigtig svært, selvom det de kæmper med er – som psykologen udtrykker det – I-lands problematikker.

Er du selv ung eller forælder til en ung, bør du absolut se dokumentarserien. Den er indsigtsfuld og klog. Eneste aber dabei er, hvordan man etisk har kunne forsvare at bede i forvejen sarte unge mennesker om at medvirke i et så selvudleverende og ’nøgent’ program. Man kan bare håbe på, at det også har haft en terapeutisk effekt at se og høre sig selv på alle de optagelser, der ligger til grund for dokumentaren.

Se serien på DR her: https://www.dr.dk/tv/se/terapitimen/-/terapitimen-4-8

 

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.