De 10 mest læste artikler i 2017

Smagen er alsidig, når det handler om artikler og psyken – i hvert fald er det, hvad klikkene på min blog ’Marias minut’ afspejler. Se årets 10 mest populære artikler her.

top 10

 

  1. 15 minutters guidet body-scan

Har du tendens til træthed, lettere depression, stress og uoplagthed allerede først på eftermiddagen, kan en guidet body-scan være en hjælp. Det er videnskabeligt bevist, at den form for mindful daglige øvelser hjælper – det handler om at fokusere på åndedrættet og kroppen. Prøv fx denne gratis body-scan fra Psykiatrifonden.

  1. Hvad google lærte af sin jagt på sammensætningen af det perfekte team

“There was nothing in Project Aristotle’s research that said that getting people to open up about their struggles was critical to discussing a group’s norms. But to that special team’s leader, it made sense that psychological safety and emotional conversations were related. The behaviors that create psychological safety — conversational turn-taking and empathy — are part of the same unwritten rules we often turn to, as individuals, when we need to establish a bond. And those human bonds matter as much at work as anywhere else. In fact, they sometimes matter more.” Sådan lyder en af hovedkonklusionerne fra en omfattende undersøgelse …

  1. Hvad gør dine relationer ved dig?

Måske har du tænkt over det igen og igen? Måske er du slet ikke opmærksom på det? Men vi bliver stærkt påvirkede af de mennesker, vi omgiver os med. Så det er værd at lægge ekstra mærke til, hvad dine relationer gør ved dig.

  1. Terapitimen

Nordmændene kan det der med at illustrere eksistentielle kriser og ungdom. Serien Skam kører over de danske tv-skærme med fjerde og sidste sæson. Mere i det skjulte kører den norske dokumentar Terapitimen – og den er absolut seværdig.

  1. Vidste du det om hjernen og børnemishandling?

Det, hjernen bliver udsat for gennem barndommen, påvirker den synligt. Børnemishandling er derfor fatal, da alle former for mishandling sætter dybe spor, som kan medfører alt fra uhensigtsmæssige reaktioner på hverdagsting til selvdestruktiv opførsel – og i værste fald psykiske sygdomme og et kortere liv. Men der kan dannes nye spor – også selvom man er voksen.

  1. 8 tegn på, at du er endt i et misbrugsforhold’

Hvordan ved man, at den eneste ene ikke er manden i ens liv, men snarere inkarnationen af ens værste mareridt? Se nogle af tegnene her.

  1. Kvartvejskrisen

Flere unge i dag bliver ramt af den såkaldte kvartvejskrise. I stedet for at gå i panik og tage               uovervejede beslutninger, handler det om at tale om krisen og følge fem råd.

  1. Terapiretninger ifølge professor Svend Brinkmann

Det kan være fint at grine lidt af et alvorligt emne, som terapi fx ofte er. Professor Svend Brinkmann har givet sit bud på, hvad en række forskellige terapiformer er i ultra kort form. Se dem her og få – forhåbentlig – et smil på læben.

  1. Hvad er dit schema?

Vi danner alle såkaldte schemaer – grundlæggende træk fra vores tidlige barndom, som vi ubevidst kommer til at lade os styre af. Ved du, hvad dit er?

  1. Hella Joofs 10 kærlighedsbud

Hun har fat i så meget rigtigt, Hella Joof, og så siger hun noget ganske alvorligt med et genialt strejf af humor. Jeg læser ofte hendes 10 kærlighedsbud for at blive mindet om, hvad der er vigtigt og rigtigt her i livet.

 

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.