Derfor er sociale relationer også vigtige

Af psyketerapeut Maria Holkenfeldt Behrendt

Omgås du din familie og dine venner, lever du længere. Faktisk har dit netværk ligeså stor betydning for din livslængde – også i kvalitetsmæssig forstand – som det at kvitte rygningen, undgå overvægt og inaktivitet.

relationer - hænder der rækker ud

En undersøgelse viser (ikke overraskende), at sociale relationer har stor betydning for ens fysiske, såvel som psykiske helbred.

Mange af mine klienter kommer netop også, fordi relationerne til familie, venner eller kolleger volder dem besvær , skaber unødige bekymringer og holder dem tilbage fra at

leve det liv, de sådan ønsker.

De fleste af dem opdager i arbejdet med mig, at en del af relationsproblematikkerne handler om gamle mønstre, fejlagtige antagelser og tidligere oplevelser, som ikke behøver spænde ben for de nuværende relationer.

At arbejde med sine relationer og tilknytning er selvfølgelig ikke noget, man fikser med et knips med fingrene. Men det kan lade sig gøre og giver, som studiet også viser (læs mere via linket nedenfor) bedre livskvalitet og dermed et længere liv.

Læs mere om undersøgelsen her:  http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1000316

 

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.