13 spørgsmål, der kan gøre dig klogere på dine relationer

Af psykoterapeut Maria Holkenfeldt Behrendt

Vi er ikke altid bevidste om, hvor krævende og drænende vores relationer kan være for os. Men faktisk kan en betydningsfuld person, vi ikke kommer godt ud af det med, skabe så meget ubehag og konflikt i os, at den også kan ødelægge de velfungerende relationer, vi ellers har. Bliv klogere på dig selv og relationen her.

13 spørgsmål, der kan gøre dig klogere på dine relationer
13 spørgsmål, der kan gøre dig klogere på dine relationer

Kender du til, at der er mennesker omkring dig, der kommer til at præge din livskvalitet og tage pusten helt fra dig? Så er det måske på tide, du får set på lige præcis den relation. Herunder er en række spørgsmål, du kan overveje som et skridt på vejen til at få mere styr på netop den relation og dermed få det bedre i det hele taget.

Det kan være en idé at kopiere spørgsmålene og faktisk skrive svarene ned, så du kan vende tilbage til dem og føje mere til løbende. Svarene kan hjælpe dig til at stille mere skarpt på og give dig vigtig viden om, hvad det er, der sker i relationen, men også med dig selv, og hvorfor.

13 refleksions-spørgsmål til dig om din drænende relation

 1. Hvem har du det mest komplicerede forhold til i din nærmeste familie eller omgangskreds?
  – Hvad gør lige præcis det forhold kompliceret – hvad sker der mellem jer, når I er sammen, taler i telefon eller lign.?
 1. Hvilken følelse træder kraftigst frem i dig, når det går galt mellem jer?
 2. Hvad gør du i situationen?
 3. Hvad gør den anden?
 4. Hvad ville du ønske, du kunne gøre?
 5. Hvad ville du ønske den anden gjorde?
 6. I hvilke andre af dine relationer oplever du nogle af de samme komplikationer?
 7. Hvornår opstod det komplicerede forhold mellem dig og den anden (var der en særlig begivenhed, hvad fik det til at eskalere etc.)?
 8. Hvordan har du det med, at forholdet er så kompliceret?
 9. Er der andre fra fx din familie eller tætte omgangskreds, der ønsker, du ændrer noget ved forholdet – hvem (og hvad)?
 10. Hvordan ville det være for dig, hvis forholdet kom til at fylde mindre negativt?
 11. Hvor meget vil du selv gøre for at ændre forholdet (på en skala fra 1 til 10 – hvor 1 er lig med intet og 10 er lig med alt)?
 12. Hvad gør den relation så betydningsfuld for dig?

Læs også: 6 råd til et bedre parforhold

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.