UGENS CITAT

AT LEVE MED UVISHEDEN

Inden for den eksistentielle psykoterapi opereres der med fire grundvilkår: døden, ensomheden, friheden og meningsløsheden. Men trangen til vished, der bor i de fleste af os, og som er umulig at opnå mere end bare periodisk, kunne også medregnes.
For vi bliver ofte konfronteret med den. For eksempel når vi skal tage et betydningsfuldt tilvalg, for med det kommer et fravalg – så gør vi nu det ’rigtige’? Eller hvis vi bliver ramt af en livskrise. Kommer vi så igennem den, og hvad er der egentlig på den anden side? Det kan også være, vi bliver syge – hvad sker der så? For overlever vi det, er der nogen for os, vi kan regne med, eller som vil være der for vores pårørende, bliver vi raske eller invalide?
Det kan for mange af os komme til at føles umuligt, hvis behovet for vished kommer til at styre vores liv.
Men hvis vi bliver bedre til at forstå, at behovet for sikkerhed på en gang er styrende for os og på samme tid umuligt at indfri, kan det for mange føles lettere at være i, når krisen rammer.

Genkender du behovet for sikkerhed, og hvad er din strategi?

Gerd GigerenzerWe have to learn to live with uncertainty.

Psykoterapeut, MPF
Maria Holkenfeldt Behrendt
Studiestræde 7A · Baghuset
1455 København K.
51 90 18 48
mhb@inwriting.dk

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.