Hvor leder du efter løsningen henne?

For et stykke tid siden – da jeg lyttede til en af mine favorit-apps, Calm –  hørte jeg denne indsigtsfulde allegori:

En sen aften ser en politibetjent en ældre mand søge efter noget under en gadelygte. Betjenten går hen til manden for at undersøge, hvad han har tabt.  Manden forklarer, at han har mistet sine nøgler, så de leder begge efter dem under lampen. Efter et stykke tid spørger betjenten, om manden er sikker på, at han har tabt dem der. Og manden svarer: Nej, jeg tabte dem i parken, men lyset er bedre her.

En kortsigtet løsning
Ofte bliver vi fristet til at lede efter løsningen, hvor det umiddelbart synes lettest, i stedet for at gå til roden af det, der skaber vores problem. Vores parforhold er ved at gå i opløsning, og vi vil ikke beskæftige os med det.  I stedet kaster vi os ind i vores arbejde. Vi har et problem med en kollega på arbejde, og fordi vi ikke har lyst til konfrontationen og det ubehag, den kunne medføre, ignorerer vi vedkommende. Vi føler os nede eller ubehageligt til mode, og i stedet for at gøre noget ved den smerte, søger vi tilflugt i mad, shopping eller underholdning. Men de ting giver os kun glimtvis glæde. Og hurtigt kommer vi igen i kontakt med vores problemer.

Mange af os er blevet oplært – både kulturelt og familiemæssigt – i at lede uden for os selv efter løsningen og svarene.  Men når problemet er af intra-relationel karakter, ligger den sandhed, vi søger, de svar og løsninger, vi egentlig har brug for, inde i os selv. Så det, vi mangler, er selvindsigten og modet til at gøre noget ved det.

Bliv i stedet for at flygte
I hårde tider kan det være svært at vende blikket indad, og for mange er det en udfordring i vores måde at være i verden og livet på. Men når vi lærer at blive i stedet for at flygte, se problemerne i øjnene og ikke vende ryggen til, kan vi være sikre på, at vi leder det rigtige sted.

Lige præcis dette tema er noget, jeg selv personligt arbejder på, ligesom jeg også dagligt i mit arbejde med mine klienter dypper tåen i selvindsigtens – til tider farlige – hav. Og både jeg selv og de klienter, der arbejder med dette tema, kan mærke, hvor meget mere helende det er at komme til nye erkendelser om sig selv, end det er at shoppe, flygte eller lyve over for sig selv.

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.