Masketid er stemmetid

af psykoterapeut Maria Holkenfeldt Behrendt

masketid er stemmetid

Vi skal vænne os til at skulle bære maske i langt større udstrækning, end vi er vant til og har lyst til.

En del af ubehaget ved selv at bære maske – og at andre også gør det – kan være, at det er svært at aflæse hinanden. Er kvinden i supermarkedet, manden i toget eller den unge på gaden fx venlig, glad, sur, farlig … Humøret er på mange måder nemmere at aflæse i andres ansigtsudtryk, når vi ikke kender folk.

Den mulighed er der ikke, når vi har masker på.

Så i disse masketider kan det være en dejlig hjælp for andre og dig selv, hvis du i højere grad bruger din stemme til at vise, hvor du er på følelsesregistret. Både i form af de ord, du bruger, og i endnu højere grad ved at udnytte din stemmes toneleje, intonation, melodi, volumen – og ikke mindst øve at afspejle dit humør i netop din stemme.

Måske du kan begynde derhjemme og lege gættelegen ’hvordan er mit humør’ med familie eller venner ved kun at bruge netop stemmen. Luk øjnene eller skjule ansigtet med et tørklæde eller en maske.

Mange vil sikkert blive overrasket over, både hvor svært det kan være kun at bruge stemmen, og hvor meget man faktisk både kan aflæse og signalere via stemmen.

Vær med til at skabe psykisk nærvær frem for afstand ved hjælp af denne lille indsats. Og måske du også vil følge min opfordring til at hilse højt (med ord) i langt større udstrækning, end du plejer …

God fornøjelse

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.