Har du danset i dag?
har du danset i dag?

Jeg er selv elendig på et dansegulv. Så jeg spørger ikke, fordi du så skal få et billede af mig på nethinden som Madonna eller Astrid Elbo.

Men dans kan altså gøre noget godt for os – også selvom vi kun danser til et enkelt nummer og alene. For musik og dans kan udløse hormonerne dopamin, som stimulerer vores belønningscenter, og Serotonin, der hæmmer stress. Begge hormoner får os altså til at føle os bedre tilpas.

En undersøgelse fra Dance Psychology Laboratory ved Hertfordshire universitet viser også, at dans hjælper hjernen med at finde nye måder at tænke på og med at skabe nye nerveforbindelser.

Dans kan endda også lindre fysisk smerte, fx hovedpine og rygsmerter.

Der er altså mange gode grunde til straks at rejse sig op, sætte yndlingsnummeret på og danse som enten en gal eller professionel.

Jeg rejser mig selv nu, tænder for ’As it was’ med Harry Styles (god hurtig rytme) og hopper rundt som en tosse. Kan du mærke, hvor sjovt det bliver? Det kan jeg faktisk selv på forhånd!

Er det i dag, du skal prøve noget nyt og sætte gang i de dejlige hormoner ved at danse?

Husk, det kræver mod at gøre noget andet, end vi plejer. Så det kan føles ubehageligt – også selvom det på papiret er godt for én.

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.