Hvornår har du sidst givet en ægte undskyldning?
Hvornår har sidst givet en undskyldning?

Det er en kunst at give en oprigtig undskyldning. For det er ikke bare en tom frase, men en afgørende handling, der kan genoprette tillid og styrke vores relationer.

Men hvornår har du sidst sagt ‘undskyld’ på en dybfølt og opbyggende måde? Og ved du egentlig, hvad det vil sige?

Her får du fem korte bud på, hvad den kan indeholde:

1. Giv undskyldningen uden forbehold og forklaringer.

2. Lad undskyldningen stå alene uden bagvedliggende motiver. Undlad at bede om noget til gengæld. Undskyldninger bør ikke gives med forventning om belønning. De skal være ægte og uforbeholdne.

3. Undgå brug af ‘men’. Et ‘men’ efter en undskyldning trækker værdien ud af den og sender et budskab om manglende oprigtighed.

Intentionen bag undskyldningen er altafgørende.

Det er ikke nok bare at sige ordene; de skal komme fra hjertet for at virke.

4. Husk muligheden for reparation. En undskyldning bør ikke kun være ord, men også handlinger, der viser viljen til at rette op på fejlen.

5. Størrelsen betyder noget. En passende undskyldning er ikke overdreven, men heller ikke utilstrækkelig. Find den rette balance.

Er det i dag, du skal forsøge dig med en oprigtig undskyldning?

Husk, at det kræver mod at gøre noget nyt – særligt, hvis vi ikke har lært at give en oprigtig undskyldning hjemmefra … ❤

Hvis du vil læse en udvidet version af dette indlæg, kan du gøre det her: https://www.igennem.dk/2020/09/17/kender-du-ingredienserne-til-en-vellykket-undskyldning/

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.