6 råd til et bedre parforhold

Hvis du ønsker, at din partner skal være eller forblive den eneste ene, er her seks råd fra psykolog og forfatter Mattias Stølen Due, som måske kan hjælpe dig.

holde i hånden

1.     Fokuser på de gode sider
Se den anden og jeres parforhold fra en mere taknemmelig synsvinkel.
* Hvornår er han eller hun dejlig?
* Hvornår gør han eller hun noget godt for dig? 
* Hvad var det nu, der gjorde dig forelsket i sin tid?
Fokuser på det i stedet for på de negative ting.

2.    Spørg ind til din partner

Det har enorm betydning, at du er nysgerrig på den andens liv. Spørg hver eneste dag ind til, hvad den anden tænker og oplever. Du lærer din partner bedre at kende, og han eller hun vil føle sig set af dig og betydningsfuld. Det øger jeres samhørighed at have daglige samtaler, hvor I spørger ind til hinanden.

3.    Gør noget godt for din partner

Skift fokus fra, hvad den anden burde gøre for dig, til, hvad du kan gøre for din partner. Hvis du bestræber dig på at forsøde hans eller hendes tilværelse, er der gode chancer for, at der også kommer noget igen. På den måde kan du selv være katalysator for at standse en ond spiral, hvor I glider mere og mere fra hinanden.

 4.   Tag konflikten her og nu

Hvis I har en konflikt eller en diskussion – og det kan I ikke undgå – så sørg for at få talt tingene igennem med det samme i stedet for at lade den dårlige stemning ligge og ulme. Lad den ikke vare flere dage; det er gift for parforholdet, hvis I undlader at bearbejde uoverens-stemmelser eller misforståelser.

5.    Giv kram og kærlighed

Giv kram og kærlighed. Det har det med at komme godt igen.

6.   Stop den negative spiral i tide

Begynder parfor-holdet at skrante, er det på tide at sætte ind. Får det lov at udvikle sig i negativ retning i årevis, kan en skilsmisse blive uundgåelig. Så pas på parforholdet, mens I stadig elsker hinanden.

Kilde: Psykolog og leder af parafdelingen på Center for Familieudvikling Mattias Stølen Due. Forfatter til bogen Pas på parforholdet.

 

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.