Top 10 mest læste i 2018

Hvilken artikel kunne du bedst lide på min hjemmeside i 2018? Den om offerrollen, spørgeguiden til dig selv om dine relationer eller måske en helt tredje? Min hjemmeside fortæller i tal, hvilke artikler, der er blevet mest læst og delt i år. Se samlingen her og bliv klogere på psyken.

Af psykoterapeut Maria Holkenfeldt Behrendt

I er alsidige i jeres smag, når det handler om at læse mine artikler om psykologiske emner. I 2018 har interaktionerne på min hjemmeside vist mig, at mange af jer både interesserer jer for skam, offerrollen, relationelle interaktioner, og hvordan I bedst hjælper en ven i krise.

Fik du ikke læst dem, kan du her se en kort oversigt over, hvilke artikler rigtig mange af de besøgende på min hjemmeside har læst og delt mest.

TOP 10 – bemærk, at listen begynder omvendt

10. Når skammen rammer

Skam er en følelse, de fleste af os kender. Men nogle af os bliver hårdere og oftere ramt uden selv at vide, at det er skammen, der overvælder os. Bliv klogere på signalerne her og find ud af, hvordan du kan reducere den destruktive skam.

Læs hele artiklen her: https://www.igennem.dk/2018/03/21/nar-skammen-rammer/

9. Tutorial: Undgå de hyppigste parforholds-trickere #1

At leve i et parforhold kan være dejligt og besværligt. Og de færreste undgår skænderier. I denne serie får du bud på de mest typiske parforholds-trickere, og hvordan du undgår dem. I denne artikel er fokus på, hvem der afgør, om noget er værd at hidse sig op over eller ej.

Læs hele artiklen her: https://www.igennem.dk/2018/04/18/tutorial-undga-de-hyppigste-parforholds-trickere-1/

8. Har du en ven i krise – sådan hjælper du

Livet igennem vil vi støde ind i venner, kolleger eller bekendte, som befinder sig i en krise. Det kan være svært at finde ud af, hvordan vi hjælper. Her får du nogle tip til, både hvad du kan gøre, og hvad du skal undlade, når krisen rammer.

Læs hele artiklen her:   https://www.igennem.dk/2018/10/25/har-du-en-ven-i-krise-sadan-hjaelper-du/

7. 13 spørgsmål, der kan gøre dig klogere på dine relationer

Vi er ikke altid bevidste om, hvor krævende og drænende vores relationer kan være for os. Men faktisk kan en betydningsfuld person, vi ikke kommer godt ud af det med, skabe så meget ubehag og konflikt i os, at den også kan ødelægge de velfungerende relationer, vi ellers har. Bliv klogere på dig selv og relationen her.

Læs hele artiklen her:  https://www.igennem.dk/2018/01/24/13-sporgsmal-om-relationer/

6. Vidste du det om hjernen og børnemishandling?

Det, hjernen bliver udsat for gennem barndommen, påvirker den synligt. Børnemishandling er derfor fatal, da alle former for mishandling sætter dybe spor, som kan medfører alt fra uhensigtsmæssige reaktioner på hverdagsting til selvdestruktiv opførsel – og i værste fald psykiske sygdomme og et kortere liv. Men der kan dannes nye spor – også selvom man er voksen.

Læs hele artiklen her:  https://www.igennem.dk/2017/09/02/vidste-du-det-om-hjernen-og-bornemishandling

5. Vidste du det om parforhold?

Måske funderer du også over, hvad der gør, at nogle par bliver sammen og andre ikke gør. Her kan du blive klogere på både årsager og handlinger, der spiller en vigtig rolle i velfungerende forhold.

Læs hele artiklen her: https://www.igennem.dk/2018/06/20/vidste-du-det-om-parforhold/

4. Derfor er sociale relationer også vigtige

Omgås du din familie og dine venner, lever du længere. Faktisk har dit netværk ligeså stor betydning for din livslængde – også i kvalitetsmæssig forstand – som det at kvitte rygningen, undgå overvægt og inaktivitet.

Læs hele artiklen her: https://www.igennem.dk/2018/01/09/derfor-er-sociale-relationer-ogsa-vigtige/

3. 6 tegn på, at du har ortoreksi

Vi har i en årrække kendt til spiseforstyrrelser i form af fx anoreksi og bulimi. En nyere forstyrrelse i samme familie er ortoreksi. Her kan du læse kort om symptomerne og finde ud af, om du selv eller nogen, du holder af, er i risikogruppen.

Læs hele artiklen her: https://www.igennem.dk/2018/04/05/6-tegn-pa-du-har-ortoreksi

2. Den dybe skam

Ofte kommer mine klienter med skamtemaer, der ligger dybt i dem – og som ikke handler om at gå ind i en stige eller nemt at kunne ryste følelsen af sig. De kommer med en dyb og relationsbetinget skam, der stopper dem i at have et godt liv. Og ofte er skammen opstået tidligt i deres liv.

Læs hele artiklen her: https://www.igennem.dk/2018/11/13/ugens-citat-48/

1. Offer for Offerrollen?

Er det synd for dig? Er det de andres skyld? Og er du også altid så uheldig? Offerrollen kan være rar at læne sig tilbage i, men hvornår er vi reelt ofre, og hvornår er vi ikke – og hvad gør rollen  ved os, hvis vi sidder fast i den?

Læs hele artiklen her:  https://www.igennem.dk/2018/12/03/offer-for-offerrollen/

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.